2 nagyobbacska vöröshagyma olaj olivaolaj 50 dkg darált marha- vagy sertéshús 50 dkg burgonya 1 padlizsán só bors pirospaprika borsikafű (chili) 1 pohár tejföl 3 tojás
Elkészítés:
A főzést megelőző este, de legalább 2-3 órával korábban keverjük össze a húst az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, (esetleg kevés chilivel, ha csípősebbre szeretnénk) és sok borsikafűvel. Ha ez megvan, mehet pihenni a hűtőbe. Ha eleget érett már, aburgonyát megpucoljuk, és a lehető legapróbb kockákra vágjuk, vagy lereszeljük nagylyukú reszelőn. Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük pirítani a húst forró olajon. Mikor elkészült, hozzáönthetjük az apróra vágott/reszelt burgonyát és egy kis vizet, épp hogy ellepje. Itt jöhet hozzá még egy kis só, hogy a burgonya is kapjon egy kis ízt. 10-15 perc alatt teljesen megpuhul a krumpli is, ezalatt a víz is elfő róla nagyjából (vigyázzunk, hogy oda ne égjen). Ha ez megtörtént, egy tepsibe öntsük bele a burgonyás-húsos ragu felét, majd jöhet egy sor karikára vágott padlizsán, aztán megint rá a többi ragu. Ezek után az egész mehet is be az előmelegített sütőbe. Mivel az alapanyagaink már gyakorlatilag készen vannak, 15 perc kell neki. Ezalatt kikeverjük a tejfölt a 3 tojással, és a 15 perc lejárta után a muszaka tetejére locsoljuk. Mehet is vissza még jó 10 percre. Ezalatt még kisütünk pár karika padlizsánt forró olivaolajon, szép barnára, ami mehet a végén a tetejére. Kiváló kiegészítője a sopszka saláta (kígyóuborka, lédús paprika, paradicsom, hagyma felkockázva, pár gerezd aprított fokhagyma, aprított petrezselyem. Ecetes öntettel leöntjük, és a tálalásnál tetejére feta-, vagy juhsajtot szórunk) Jó étvágyat!