Bár most tavasz van, és ez igazi karácsonyi csemege, azért ez senkit se rettentsen el!
Hozzávalók:
1 kg lila(!) hagyma
olaj
(tökmagolaj)
1 csomag babérlevél
egész borókabogyó
barna nádcukor
kevés száraz vörösbor
őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A hagymákat megmosom, függőlegesen, szépen félbevágom, a tetejüket és az aljukat, ahol kemény levágom, ügyelve, hogy szép formájuk maradjon. Tepsibe olajat öntök, és a hagymákat lapos felükkel lefelé, egymás mellett elhelyezem benne. Jöhetnek a fűszerek: 1 csomag babérlevél, ne fukarkodjunk, 60ft, borókabogyók, egészben, de nyomkodjuk meg jól őket előtte, hogy kijöjjön az ízük. Egy kis tökmagolajat locsolok rá (szép fekete), megsózom, megcukrozom, megborsozom, majd az egészet lelocsolom vörösborral. A tepsit alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben fél órát sütöm. Eztán leveszem róla az alufóliát, és még egy órára visszateszem fedetlenül. Vigyázok, hogy a széléhez ne érjenek a hagymák, ott könnyen odakap, időnként kicsit megrázom, megpiszkálom. Ha megsült, igyekezzünk úgy kivenni őket, hogy szépek, egészek maradjanak! tavasszal úgy gondolom érdemes valami zöldséggel együtt tálalni, paradicsommal, salátával. Mellé lehet enni például bagettet, házikenyeret, piritóst stb. Jó étvágyat!
Ez a muzsika illik hozzá:
FEVER RAY - KEEP THE STREETS EMTY FOR ME (Album: Fever Ray, 2009)
https://www.youtube.com/watch?v=iBVkq-V3jg0